Kort (geografi) - Setagaya (Setagaya-ku)

Setagaya (Setagaya-ku)
Setagaya-bydistriktet (世田谷区) er et bydistrikt i Tokyo i Japan. Det er et af de 23 specielle bydistrikter, der tilsammen udgør Tokyos bykerne. Det er desuden navnet på en bydel i bydistriktet. På engelsk kalder Setagaya sig selv for City of Setagaya. Dets officielle fugl er blåskaden, blomsten er hvid orkide, and og træet er Japansk Zelkova.

Med et indbyggertal på 827.185 (2011) og et areal på 58,08 km2, er det mest folkerige af Tokyos 23 bydistrikter og det næststørste areal efter Oota. Befolkningstætheden var i 2011 på 14.414 per km2.

Setagaya udgør det sydvestlige hjørne af de 23 bydistrikter. Tama-floden adskiller Setagaya fra Kanagawa-præfekturet.

Størstedelen af arealet udgøres af Musashino bjergterrasse-land. Området langs Tama-floden er forholdsvist lavtliggende i sammenligning.

Bydistriktet er inddelt i fire distrikter. Disse er Setagaya, Kitazawa, Tamagawa, Kinuta og Karasuyama. Hvert område har sit eget kontor, som en del i den administrative struktur.

 
Kort (geografi) - Setagaya (Setagaya-ku)
Land - Japan
Japans flag
Japan (officielt Nippon eller Nihon: 日 (sol) 本 (ophav), bogstavelig «solens ophav») er et land i øst-Asien. Det består af en øbue i Stillehavet, øst for den koreanske halvø.

Japan består af en kæde af øer med et samlet areal på. De største af øerne er, regnet fra syd til nord: Kyushu (九州), Shikoku (四国), Honshū (本州, den største ø) og Hokkaido (北海道).
Valuta / Sprog  
ISO Valuta Symbol Betydende cifre
JPY Yen (Japanese yen) ¥ 0
ISO Sprog
JA Japansk (Japanese language)
Kvarter (by) - Land